Kožne jakne, torbe, kaiševi by DJORDJO

Kako čistiti kožne jakne

ciscenje kozne jakne 2016

Kako da očistite kožnu jaknu

Čišćenje i održavanje kožne jakne

Opšte je poznato da nakon što uložite novac da nabavite dobru kožnu jaknu, njeno održavanje može biti malo teže. Kožne jakne su postale jedan pravi modni detalj koji svako može da poseduje, a nešto je popularnija u motociklističkoj industriji.

Čini se da su kožni komadi odeće jedni od onih koje je najteže očistiti. Kada uložite I potrošite više od 100$ na dobru kožnu jaknu, ne želite da je upropastite tako što ćete je čistiti na pogrešan način. Onda kada se odlučite za kožne jakne, budite spremni da uradite sve da biste je održali u tio top formi.

Ukoliko biste želeli da znate kako da očistite svoju kožnu jaknu, nastavite sa čitanjem, daćemo vam nekoliko saveta kako da samostalno očistite kožnu jaknu, umesto da platite nekog drugog da to uradi umesto vas.

Saveti za čišćenje kožne jakne

Kada je vašoj kožnoj jakni potrebno samo malo doterivanja, nošenje na čišćenje može biti veoma frustrirajuće. Umesto toga, nađite krpu koja je nežna, mekana na dodir i sprej za čišćenje koji ne sadrži hemijske supstance i obrišite svoju jaknu. Ovo će vam pomoći da skinete svu prašinu sa spoljašnje površine kožne jakne.

Oni koji poseduju jaknu od prerađene kože mogu koristiti blagi sapun i vodu za njeno čišćenje. Obratite pažnju na to da koristite nežnu, mekanu krpu, kako ne biste oštetili spoljašnjost jakne.

Do iščetkane kože je teško doći, ali kada do toga dođe, za čišćenje možete koristiti moher četku ili četku za cipele, stari tradicionalan način. Korišćenjem bilo koje od ovih metoda trebalo bi da postignete dobre rezultate svaki put.ciscenje kozne jakne 2016

Ako ste primetili da vaša jakna ima slane mrlje na sebi, brzo ćete ih očistiti korišćenjem čiste vode. Izbegavajte čišćenje prljavom vodom ili sapunicom, jer će to samo razmazati mrlje.

Svakom od nas se desilo da prospe nešto na svoju odeću, ali složićete se – mnogo je teže očistiti prosuto sa kožne jakne nego sa pamučne košulje. Ukoliko primetite da ste nešto prosuli na kožnu jaknu, brzo uklonite ostatke mekom četkom i onda očistite površinu blagim sapunom i toplom vodom.

Neke od stvari koje bi trebalo izbegavati na kožnim jaknama jesu vosak, silikoni i preparati za kožu. Izbegavajte čišćenje jakne bilo čime što sadrži alkohol, terpentin ili minerale, jer oni mogu ozbiljno naškoditi kožnoj jakni.

Kožne jakne mogu biti dragocene bilo kom motociklisti, a vođenje računa o vašoj kožnoj jakni trebalo bi biti podjednako važno kao i vođenje računa o vašem motoru. Ako mislite da nešto možete uraditi sami, ipak nemojte pokušavati. Odnesite svoju kožnu jaknu nekome ko će to uraditi umesto vas, bez rizika da će jakna biti uništena ili oštećena.